‘DE HANDBOOG’ - vorige levens van Ton,

uit de praktijk reïncarnatietherapie van Marianne Notschaele

© Uitgeverij RHA Publishing

 

 

 

recurveboog3     bullsey

                 

 

DE HANDBOOG

 

 

Mijn sterrenbeeld is ‘boogschutter’. Hoewel ik lang niet altijd voldoe aan eigenschappen die ‘boogschutters’ zouden moeten hebben, houd ik er wel van recht op mijn doel af te gaan. Zonder omwegen, met flinke snelheid, net zoals de afgeschoten pijl van een boog. Ook tijdens consulten schiet ik graag mijn vragen/pijlen af, terwijl ik probleem en mogelijke oplossing (doel) in het oog houd.

 

Als er ergens een demonstratie boogschieten wordt gegeven blijf ik staan kijken. Het lijkt me geweldig om pijl en boog ter hand te nemen, maar het vergt nogal wat spierkracht en ik ben in dat opzicht niet zo sportief aangelegd. Als ik in dit leven een man was geweest dan had ik wellicht zo’n prachtige boog aangeschaft. Aan pijl en boog heb ik vast ‘goede herinneringen’ uit levens, lang geleden.

 

Ton (zie Verhaal MRI-scan en Atlantis) is sinds kort in het bezit van een prachtige handboog.

Hij volgt cursussen boogschieten, samen met zijn zoon en kleinzoon. Hij geniet.

En dan kom ik met de vraag: ‘Je denkt toch niet, dat je dit voor de eerste keer doet, hè?’

 

Hoe hij daar dan achter kan komen?

Gewoon, pak eens je boog en een pijl, concentreer je op wat je in je handen hebt. Hoe voelt dat aan? Wat voor gevoelens roept dat op? Wat denk je daarbij? Hoe voelt dat in je lichaam? Wat voor beelden komen in je op als er vorige levens mee gemoeid zijn?

 

Ton schreef:

 

“Via allerlei omwegen ben ik op 72-jarige leeftijd lid geworden van een ‘Handboogvereniging’. Dat lidmaatschap volgde op een introductiecursus boogschieten, een vervolgcursus, en het aanschaffen van een persoonlijke handboog.

Tja, en dan vraagt je dochter: ‘Wat betekent dat boogschieten voor je? Wat zegt je lichaam, je alles je dan?’

 

Mijn antwoord:

 

Als ik de handboog klaarmaak en opneem, dan vernauwt de wereld zich tot ‘het raken van een doel’. Ik ga staan op de schietlijn, met beide voeten stevig geplant aan weerszijden; breng evenwicht in het geheel langs een loodlijn die loopt van hoofd tot voet. Ik adem diep en regelmatig, concentreer; de spieren van mijn rug spannen de boog. Ik mik op het hart van het doel en oog-vizier-doel breng ik in één lijn. Op het hoogtepunt van concentratie laat ik los: niet alleen de pijl en pees, maar ook mezelf.

En tijdens dat korte moment voel ik me deel uit maken van vele levens daarvoor waarop ik concentreerde, mikte en losliet. Ik zie me staan als eenzame wachter in de nacht bij het beschermen van voor wie ik verantwoordelijk ben; ik zie me richten op een hertachtig dier dat straks voedsel zal zijn; een tegenstander houd ik in bedwang door de op hem gerichte pijl; ik voel de bewondering van een vrouw voor de schutter; en zo verder…”

 

 

boogplaatje2          manchusoldier            boogplaatje

 

 

En net terwijl ik nieuwsgieriger werd naar details van deze vorige levens, vond mijn vader ’t welletjes. Schreef hij: ‘Geef maar een nieuwe opdracht, deze is klaar’. Tja… richten, mikken, raak… en op naar het volgende…;)

 

 

 

Marianne Notschaele-den Boer

www.vorigelevens.nl

 

Terug naar beginpagina voor andere verhalen en boeken over vorige levens.

Naar informatie over boek over methoden en technieken/reïncarnatietherapie en vorige levensverhalen

 

 

© RHA Publishing, juni 2008